Top
detección de incendios en CPD

Eviteu la pèrdua d’informació: detecció d’incendis a CPD

Sistema automàtic de detecció d’incendis a CPD

El perill principal en totes les infraestructures que es destinen al processament de dades és la irrupció d’un focus igni produït per un curtcircuit o el sobreescalfament dels seus elements. Per evitar aquesta mena d’accidents, es recomana la implementació d’aquests sistemes

Tot i que els data center són entorns segurs i estables, la composició dels equips fa que la propensió als incendis sigui molt més gran que en altres infraestructures. Els cablejats i els components electrònics, les fonts d’alimentació i diverses connexions, sempre representen un risc latent.

Per protegir la informació de la vostra empresa i mantenir-la fora de perill de qualsevol imprevist, cal aplicar les últimes tecnologies al vostre centre de processament de dades. Això implica instal·lar dispositius que ajudin a prevenir i evitar incendis, o detectar-los com més aviat millor per contenir el seu avenç i minimitzar els danys.

Sistemes de detecció d’incendis a CPD

Per incrementar la seguretat del CPD de la vostra empresa i que no es vegi afectat per un incendi, podeu confiar en la trajectòria de Socored IT Solutions, una companyia dedicada des de fa més de trenta anys al disseny i manteniment de centres de processament de dades.

Valent-se de les últimes tecnologies i seguint els lineaments dels més alts estàndards de seguretat i qualitat, a Socored la prioritat és una sola: garantir l’eficiència, estabilitat i continuïtat de la data center, mitjançant l’aplicació d’una estratègia de manteniment integral.

Quan es tracta d’incendis a CPD, hi ha diverses tècniques i elements capaços de detectar-los o prevenir-los. A l’article d’avui, repassarem les mesures més habituals.

Prevenció d’incendis a CPD

El primer pas de qualsevol estratègia de manteniment és la prevenció. Això és: evitar que alguna cosa afecti o faci malbé la infraestructura. Les opcions són dues: la protecció passiva del CPD i després la detecció de l’incendi.

Protecció Passiva de CPD

Aquesta és una acció cent per cent preventiva: és fonamental condicionar adequadament la zona on s’emplaçarà el data center i verificar la correcta instal·lació de tots els seus components.

Detecció d’incendis a CPD

Si no s’ha pogut evitar, aleshores és clau contenir i minimitzar les conseqüències de l’incendi. Això és possible amb la instal·lació d’equips de detecció primerenca, que detecten la seva aparició fins i tot abans que irrompin les flames.

Sistemes de detecció d’incendis

Dins dels sistemes disponibles, n’hi ha tres que són els més utilitzats. Vegem:

Central automàtica

És la que s’encarrega de rebre els senyals enviats pels detectors i executar les alarmes o els trets d’extinció.

Detecció precoç

Com el vostre nom indica, analitza l’aire a través d’un sensor d’alta sensibilitat per detectar la presència de fum.

Sensors

Aquests dispositius detecten partícules de combustió (visibles i invisibles) i activen, si cal, els equips d’extinció.

EQUIPAMENT I INFRAESTRUCTURES PER A LA SEVA CPD

A SOCORED IT Solutions dissenyem, construïm i mantenim Centres de Procés de Dades des de fa més de 30 anys, i ho fem planificant i integrant les millors infraestructures disponibles al mercat. El nostre equip està a la vostra disposició per tal de garantir la continuïtat, disponibilitat i eficiència del vostre CPD basant-nos en els més exigents estàndards de certificació.

Assegureu la vostra informació amb el mini data center d’alta protecció que millor s’ajusti a les necessitats de la vostra empresa.

Protegim els seus servidors dins dels armaris rack de seguretat TI Mini Data Center contra els principals riscos físics com el robatori, vandalisme, forces naturals, aigua i foc entre altres.